HomeNieuwsNieuwsoverzichtUden krijgt grootste zonnepark van Brabant

Uden krijgt grootste zonnepark van Brabant

13 maart 2018

Start bouw zonnepark in Volkel

 

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings, wethouder Matthie van Merwerode en René Hendriks van TPSolar, geven op maandag 12 maart het startsein voor de aanleg van een zonnepark op Hoogveld-Zuid.

De locatie omvat 14 ha, goed voor ca. 44.000 zonnepanelen. Het zonnepark zal voor zo’n 3.500 huishoudens duurzame stroom kunnen produceren. Het bedrijf TP Solar is de ontwikkelaar en bouwer van het zonnepark.

De bouwwerkzaamheden nemen maar enkele maanden in beslag. Naar verwachting is het zonnepark al in mei klaar voor aansluiting op het elektriciteitsnet.

 

Inwoners uit Uden kunnen meedoen in het zonnepark. De duurzame stroom zal namelijk door Powerpeers aangeboden worden. Powerpeers is een energieleverancier met een online platform, waar vraag en aanbod van schone energie elkaar ontmoeten (www.powerpeers.nl).

Het is de bedoeling lokaal een community op te richten, waarbij inwoners ook onderling stroom van elkaar kunnen afnemen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

 

Wethouder Van Merwerode is blij dat het park na ca. 2 jaar van voorbereiding, nu daadwerkelijk gebouwd gaat worden. ”De realisatie van het zonnepark is een belangrijke stap richting een energieneutraal Uden. En het mooie is ook dat Udenaren van deze zonne-energie kunnen profiteren, door de samenwerking met Powerpeers”.

 

Voor ontwikkelaar en bouwer TPSolar behoort dit project tot een lange reeks van te realiseren zonneparken in Nederland. René Hendriks, directeur van TPSolar. “We hebben veel ervaring opgedaan met het realiseren van zonne-energieprojecten in het buitenland. In Nederland is een inhaalrace begonnen om het aandeel duurzame energie op het gewenste niveau te brengen. Die ervaring komt nu dus goed van pas.”