Logo

Proces / Uitvoering

Op deze pagina vindt u alle praktische informatie. Denk daarbij aan het declaratieprotocol, het berichtenverkeer en het CAK.

Facturatie

De BOV-Kempen gemeenten werken met iWmo. Met dit systeem wordt het gehele traject van de zorg vastgelegd, waaronder ook de facturatie. Kijk voor meer informatie op iStandaarden.

Elke gemeente is op een ander punt in de implementatie van iWmo. Daarom is er een Toewijzings- en declaratieprotocol WMO voor maatwerkvoorzieningen kortdurend verblijf 18+ opgesteld, zodat duidelijk is welk bericht er bij welke gemeente al gebruikt kan worden.

Om gebruik te kunnen maken van het berichtenverkeer dient u in het bezit zijn van bedrijfssoftware Vecozo. Heeft u deze software niet (vooral kleine ondernemers), dan kunt u gebruik maken van de ZilliZ berichtenapp (voorheen VNG berichtenapp). Klik hier voor informatie hoe u zich kunt registreren voor de ZilliZ berichtenapp.

CAK 

De aanlevering van gegevens bij het CAK met betrekking tot Wmo kortdurend verblijf zal in de BOV-Kempengemeenten door de gemeenten worden uitgevoerd. De zorgaanbieder hoeft zodoende geen gegevens door te geven aan het CAK. Per 1-1-2019 is door het Rijk het abonnementstarief ingevoerd, waarbij iedere cliënt hetzelfde bedrag aan eigen bijdrage betaalt.