Uw partner voor inkoop & contractmanagement

Logo
3 november 2023

Bizob en VNG Realisatie werken samen aan een gezamenlijke aanbesteding voor monitoring- en responsediensten voor 65 deelnemers, die 127 gemeenten in Nederland vertegenwoordigen.

Door deelname aan deze aanbesteding verhogen de gemeenten hun digitale veiligheid via een portfolio van gezamenlijk ingekochte securityoplossingen en aanverwante dienstverlening.

Op 31 oktober 2023 zijn de Raamovereenkomsten Monitoring & Response definitief gegund aan zes partijen, te weten Deltics, Ilionix, Orange Cyberdefense, PQR, Tesorion en Thales. De raamcontracten gaan per 1 november 2023 in.

Mini competities

De gemeenten sluiten elk hun eigen raamovereenkomsten met de zes leveranciers. In de komende periode zullen gemeenten door middel van een minicompetitie een nadere overeenkomst plaatsen bij één van de zes leveranciers. Op deze manier is elke gemeenten voorzien van een passende M&R-dienstverlener.

Deze ondersteunde M&R dienstverlening is meer dan welkom, want het aantal cyberrisico’s voor gemeenten groeit. Volgens het Dreigingsbeeld Informatiebeveiliging 2023-2024 van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) neemt het aantal ransomware-aanvallen met destructieve gevolgen toe. Dat geldt ook voor ernstige kwetsbaarheden in software en dataketens. Daarbij maken gemeenten steeds intensiever gebruik van informatiesystemen en verwerken zij veel gevoelige informatie zoals persoonsgegevens.

Meer informatie over de aanbesteding Monitoring & Response