Uw partner voor inkoop & contractmanagement

Logo
28 augustus 2023

Vandaag kwam Tarek van Holland Recycling uit Boxtel onze oude hardware ophalen voor re-use of recycling. 101 smartphones en 21 laptops zijn intensief door onze medewerkers gebruikt en voldoen nu helaas niet meer aan de huidige standaard.

Als duurzame organisatie vindt Bizob het belangrijk om materialen zoveel mogelijk te herbruiken. Onze duurzaamheidsadviseur Sandra Kluytmans onderzocht wat we het beste met de oude apparaten konden doen. Holland Recycling kwam daaruit als beste oplossing. Niet alleen is het een volledig ISO 14001, ISO 9001 en WEEEELABEX gecertificeerde onderneming. Ook steunen ze diverse goede doelen, zijn ze lid van MVO initiatief AANtWERK, houden ze vele mensen aan het werk met een achterstand tot de arbeidsmarkt en proberen ze uitsluitend samen te werken met partners die dezelfde waarden en normen hanteren als Holland Recycling BV. Voor Bizob voldoende redenen om onze oude hardware met een gerust hart bij hen achter te laten.

Holland Recycling bekijkt nu welke laptops en smartphones nog geschikt zijn voor re-use. Deze worden datavrij gemaakt en refurbished. De devices die niet geschikt zijn voor re-use worden verwerkt tot secundaire grondstoffen.