Uw partner voor inkoop & contractmanagement

Logo
25 april 2019

Voor 21 bij Bizob aangesloten partijen was het tijd om het contract voor gas en elektra te verlengen. Bizob organiseerde de aanbesteding in een gezamenlijk traject. Eén voorwaarde stond met stip bovenaan: Het moest groen zijn!

“Gemeenten hebben op het gebied van duurzaamheid een voorbeeldfunctie. Samen met inwoners wordt er bewust gekeken naar de kwaliteit van het leefmilieu. Duurzaamheid zit overal in: van zonnepanelen tot afval scheiden, van streekproducten tot CO2-uitstoot verminderen. En wanneer de gemeenten iets inkopen, dan wordt er vanzelfsprekend ook gelet op de kansen om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling,” vertelt José Konings, concerninkoper Bizob.

Al 4 jaar duurzaam
Energieleverancier Greenchoice kwam vier jaar geleden als beste leverancier naar voren in de aanbesteding. Greenchoice heeft zich bewezen als een goede keuze. De gemeenten zijn tevreden over de kwaliteit van dienstverlening, de prijs en het geleverde product.  Het gas dat is gebruikt is volledig CO2-gecompenseerd. Ook de stroom die is afgenomen is compleet groen. Dit is aangetoond door het verstrekken van certificaten waarin staat dat er volledig gebruik is gemaakt van boscompensatie voor gas en van Brabantse biomassa voor het opwekken van elektra. Tot slot zijn er ook prijsafspraken gemaakt over terugleveren van energie door gemeenten in geval van zonnepanelen.

Verlenging
Reden genoeg om het contract met Greenchoice te verlengen met 2 jaar. De prijs blijft gelijk. Maar nog belangrijker: de energie die nodig is voor de bedrijfsvoering van 21 organisaties is ook de komende jaren weer 100% duurzaam!

Geef een reactie