Uw partner voor inkoop & contractmanagement

Logo
26 september 2022

Gemeente Laarbeek heeft haar dienstverlening verder uitgebreid met een nieuwe app: Ontdek Laarbeek. Op vrijdag 23 september jl. werd de app gelanceerd tijdens de onthulling van het kunstwerk  ‘Koppeltje in Duet’ van kunstenaar Martien Hendriks. Dit kunstwerk is één van de zestig kunstwerken in Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout dat wethouder Slaets in beeld liet brengen voor de app.

Over de aanbesteding

Begin 2022 heeft Bizob samen met de gemeente Laarbeek het inkooptraject voor de app afgerond. De wens van de gemeenteraad was om als groenste gemeente de kunst, natuur en cultuurhistorie in het openbaar gebied beter zichtbaar en toegankelijk te maken. In samenwerking met een student is in kaart gebracht wat hiervoor nodig is. Dat resulteerde onder meer in de ontwikkeling van deze app. Na een uitgebreide marktconsultatie en aanbestedingsprocedure is de opdracht voor de ontwikkeling en onderhoud van de app gegund aan Soekky Stories.

Over de app

De app leidt de inwoners en toeristen/bezoekers van gemeente Laarbeek langs de mooiste plekjes van de gemeente en geeft direct informatie over kunst, cultuur, cultuurhistorie en natuur. Zo laat Laarbeek zien wat zij allemaal te bieden heeft! Niet alleen leuk voor volwassenen, ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen met de app een treasure hunt doen. Op termijn kunnen rubrieken (bijvoorbeeld sport, recreatie) worden toegevoegd. Ook kunnen horeca-ondernemers zich aansluiten zodat de app ook informatie geeft over mogelijke koffie/lunch-gelegenheden op de route. Hiermee stimuleert de gemeente het toerisme, de buitenactiviteiten en de lokale horeca. U kunt de app ‘Ontdek Laarbeek’ downloaden uit de app store of Google Play store.

Het inkoopteam van de Laarbeek app v.l.n.r.: Monika Slaets ( wethouder gemeente Laarbeek), Anton-Pieter Verheggen (projectleider), Marc Braks (concerninkoper Bizob).