Uw partner voor inkoop & contractmanagement

Logo
11 maart 2024

Kennis heeft pas waarde, als je het deelt met anderen!

Speciaal voor de bij Bizob aangesloten partijen organiseert het expertisecentrum van Bizob zo’n zes keer per jaar het ‘Uurtje over…’ Hierin nemen we onze partners mee in de laatste ontwikkelingen op
het gebied van inkoop, aanbestedingen, contractmanagement en – beheer.

Op 7 maart jl. gaf Bizob een uurtje over… eigenrisicodrager WGA. Als werkgever heb je verschillende mogelijkheden om je te verzekeren tegen de arbeidsongeschiktheid van medewerkers, zodat je niet ineens voor onverwachte kosten komt te staan.

Manuela Newar, concerninkoper van Bizob, schetste een beeld over het inkopen van verzekeringen en gaf inzicht in de WGA-ERD verzekeringsmarkt middels dataconsultatie.

Vervolgens vertelden Mark Hardy en Anette Bisterveld van Aon alles over de verschillende vormen van verzekeren en het eigenrisicodrager WGA.

Medewerkers kunnen een WGA-uitkering van UWV ontvangen indien zij gedeeltelijk of volledig maar niet duurzaam arbeidsongeschikt raken terwijl zij bij u dienst zijn/waren. Als werkgever heb je de keuze hoe je de risico’s van de WGA-uitkeringen wilt financieren. U kunt het risico publiek verzekeren bij het UWV door het betalen van de gedifferentieerde WGA-premie via de werkhervattingskas of u kunt het risico zelf dragen. Dit laatste wordt ‘WGA eigenrisicodrager’ genoemd en kan vaak voordeliger zijn voor de werkgever.

Heeft u het ‘Uurtje over….WGA eigenrisicodrager’ gemist? Maar bent u wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Niek op ’t Hoog of Manuela Newar.