Uw partner voor inkoop & contractmanagement

Logo
30 augustus 2019

“Kennis heeft pas waarde, als je het deelt met anderen!”

Speciaal voor de bij Bizob aangesloten gemeenten en organisaties organiseert het expertisecentrum van Bizob zo’n zes keer per jaar het ‘Uurtje over…’. Daarin nemen we u mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van inkoop, aanbestedingen, contractmanagement en -beheer.

Op donderdag 29 augustus vond het ‘Uurtje over… De duurzame gemeentewerf’ plaats op de gemeentewerf in Eersel. De interesse voor deze bijeenkomst was groot, met 18 aanwezigen uit 14 aangesloten organisaties.

De heer Groeneveld en de heer Groot Wesseldijk van Aebi Schmidt hebben de visie gedeeld van hun organisatie op de circulaire economie gerelateerd aan hun producten en productieproces. Hierna hebben we ervaringen en ideeën uitgewisseld over de duurzame gemeentewerf en mogelijke toepassingen. Zo werd er bijvoorbeeld geopperd om de energie die overdag opgewekt wordt via zonnepanelen op te kunnen slaan. Zodat hiermee s’nachts de elektrische voertuigen (zoals veegmachines, busjes, etc.) kunnen worden opgeladen.

De bijeenkomst eindigde met een broodje en een rondleiding in de duurzame gemeentewerf in Eersel onder de enthousiaste begeleiding van Wil van Lierop, werfbeheerder gemeente Eersel.