Uw partner voor inkoop & contractmanagement

Logo
11 februari 2021

Goede aanbieders die afvallen door een foutje in de aanbestedingsprocedure? Dit komt in het sociaal domein vaker voor dan u misschien denkt. Daarom organiseerde Bizob in samenwerking met programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein en Aanbestedingskalender een webinar voor aanbieders.

Grote opkomst

Ongeveer 100 aanbieders uit de regio volgden het webinar, waarmee de aanbieders hun deskundigheid over aanbesteden in het sociaal domein konden bevorderen. Ook kregen zij meer informatie over de komende aanbesteding Wmo begeleiding in de regio Zuid Oost Brabant. Het webinar werd afgesloten met het beantwoorden van alle vragen die door de aanwezige aanbieders werden gesteld.

Aanbieders gaven na het webinar aan dat zij de volgende punten hebben geleerd:

  • “Ik heb praktische informatie ontvangen over waar ik op moet letten bij de komende aanbesteding.”
  • “Er is mij uitgelegd waarom er van resultaatfinanciering naar inspanningsgerichte financiering wordt overgestapt en wat dat voor mij betekent.”
  • “Ik had nog nooit gehoord van een nota van inlichtingen en een UEA, maar weet nu wat ik er mee kan.” 

Voor herhaling vatbaar

Namens Bizob informeerde Thea Eikelhof, concerninkoper bij Bizob, de aanbieders wat de inhoudelijke wijzigingen met betrekking tot de te leveren producten en diensten zijn bij de komende aanbesteding Wmo begeleiding. Thea Eikelhof: “Het bereik van het webinar was vele malen groter dan wanneer we dit live gedaan hadden. We waren positief verrast door de hoge opkomst. Tevens is het heel transparant, alle aanbieders ontvangen gelijktijdig dezelfde informatie. De aanbieders gaven aan dat ze het webinar gewaardeerd hebben. Wij gaan in de toekomst zeker vaker gebruik maken van een webinar zoals deze.”

Gert Fiat (Aanbestedingskalender) vertelt: “Het was een mooi webinar, waarin wij aanbieders goed konden voorbereiden op de komende aanbesteding, zodat ze juiste inschrijvingen kunnen doen en waarmee we voorkomen, dat ze onnodige fouten maken.”

Webinar WMO Begeleiding terugkijken

U kunt het webinar over de nieuwe aanbesteding Begeleiding (inclusief dagbesteding) die ingaat per 1 april 2022 hier terugkijken: