Logo
BIZOB > Het coronavirus in Nederland: informatie en advies Terug

Het coronavirus in Nederland: informatie en advies

De maatregelen ter indamming van het coronavirus hebben effect op veel organisaties. Ook op het gebied van inkoop en contractmanagement is de impact groot. Op deze pagina vindt u informatie en adviezen rondom aanbestedingen, lopende contracten en de continuïteit van werk. De ontwikkelingen rond de coronacrisis volgen elkaar snel op, we werken dit overzicht regelmatig bij.

Onze bereikbaarheid

Ook in deze bijzondere tijden kunt u op ons rekenen en vertrouwen. Vanuit onze ruim 40  ‘thuiswerk kantoren’ staan we voor u klaar. Heeft u vragen? We horen het graag! Klik hier voor de contactgegevens.

Informatie voor aangesloten organisaties

Advies omtrent aanbestedingen


  • De richtlijnen van het RIVM staan voorop.

  • Continuïteit van werk
    Om ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk economische schade oplopen, streeft Bizob ernaar dat lopende aanbestedingen zo goed mogelijk doorgang vinden en nieuwe trajecten gestart kunnen worden.

  • Maatwerk per traject
    Geen project is hetzelfde en ook de problematiek in de voorbereiding en bij ondernemers is niet gelijk. Daarom adviseert Bizob om maatwerk toe te passen. Per aanbesteding inventariseren we de mogelijke knelpunten bij zowel het inkoopteam als bij de inschrijvers. Op basis daarvan maken we een maatwerk plan en worden eventuele maatregelen genomen.

  • Beoordeling sessie, presentatie of schouwing
    Deze worden anders vormgegeven, bijvoorbeeld digitaal of met maximaal 3 personen (met een afstand van minimaal 1,5 meter).

Advies omtrent lopende contracten


De maatregelen rondom het coronavirus hebben niet alleen invloed op nieuwe of lopende aanbestedingen. Ook voor de huidige contracten hebben de maatregelen consequenties. Denk aan vraaguitval ten aanzien van met name zorg- en vervoersdiensten, zoals het doelgroepenvervoer dat sterk is afgenomen. Ook diverse diensten ten aanzien Wmo en Jeugd kunnen in verband met de maatregelen niet (volledig) doorgaan of worden in overleg met de gemeenten op een andere wijze ingevuld door de zorgaanbieders. Heeft u vragen over lopende contracten? Onze contractmanagers denken graag met u mee voor een passende oplossing! Neem contact met ons op.

Informatie voor ondernemers

Komt u in de knel door het coronavirus?

Bizob wil er graag voor zorgen dat de aanbestedingen die wij begeleiden voor gemeenten en organisaties ook in deze periode goed doorlopen kunnen worden. Daarom inventariseren we in elk traject mogelijke knelpunten die ontstaan door het coronavirus ten aanzien van inschrijvingen voor aanbestedingen. Lees verder

Coronavirus: wegwijzer voor ondernemers

De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op het openbare leven in Nederland. Dit heeft grote gevolgen voor de economie. En mogelijk ook voor uw bedrijf en uw werknemers. Om u te steunen, neemt de overheid extra maatregelen. Op deze pagina leest u welke maatregelen dit zijn. En bij welke overheidsorganisaties u terechtkunt voor advies of om zaken te regelen. Lees verder